Oversett artikkel til et annet språk. Translate article to another language. 
Traducir la página a otro idioma 


11111011100 ©  Foreldrepulsen ®  Grunnskole 
-én viktig artikkel hver uke.

Turtips i koronatider

Kilder til denne artikkelen er Den Norske Turistforening, Barnas Turlag, inforegi​​​​​​​ og  Helsedirektoratet

En tur ut er godt for kropp og ikke minst sjel.   

Å ta en tur i skog og mark er en flott aktivitet for kropp og sjel. Det er ikke sikkert det er så lett å få med seg alle. Her får du noen tips for hvordan du kan planlegge og gjennomføre en vellykket og spennende tur for hele familien.

 

I tråd med myndighetenes reguleringer ifbm. Korona-pandemien må du holde minst to meters avstand til andre, ta hensyn og velge turmål i nærmiljøet helst utenfor allfarvei. Maks fem i hver gruppe. Alle DNT-hytter er stengt.  Langturer og krevende toppturer i fjellet frarådes.  Det siste vi trenger nå er  flere redningsaksjoner.   Se de siste rådene her>>

Involver alle i planleggingen.

Det er ikke sikkert en tur med familien står øverst på «bucket-listen» til alle i familien. La turen bli et fellesprosjekt. Eierskap skaper ofte motivasjon.

 

Turmål med mål og mat?

Mål, glede, fantasi og spenning er kanskje viktigere enn å gå langt og fort?  En nærtur kan fort bli et utrolig eventyr som overgår enhver topptur og utsikt! Ta med god mat. Det finnen mange spennende alternativer til pølser. Les Foreldrepulsen om turmat>>

Bålbrenning?

Husk å sjekke lokale regler for bålbrenning. I brannvernloven har vi aktsomhetsplikten, som innebærer at enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann. Dette gjelder HELE ÅRET! Fra 15. april til 15. september er det et generelt forbud mot bålbrenning i skog og mark. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog.

 

Bruk en APP

Teknologi kan motivere mange. Det finnes flere APPer som kan gjøre turen spennende. Gå til en turpost, turorientering eller gjøre Goecaching?

 

TreningsAPP:

Det finnes mange treningsapper for smarttelefon. Mange har en gratisversjon med mulighet for oppgradering til flere funksjoner om du betaler for et abonnement. Treningsappene kan gi oppmuntrende informasjon om hvor langt du har gått eller jogget underveis, i form av taletilbakemeldinger på øret. De mest kjente er Strava og Runkeeper. Mobilprodusentene har også egne apper som Apple Helse og Google Fit.

 

TurAPP:

- Ut.no gir deg tips til spennende turmål og aktiviteter

- SjekkUT er en digital turpostkasse fra DNT. Sjekk ditt nærområde.

- Geocaching er en form for skattejakt hvor man benytter GPS-teknologi for å finne «skattene» (ta hensyn til smittefare).

 

Turvett.

Med Varsom kan du følge med på skredfaren over hele landet. Skisporet.no gir oversikt over skiløyper. På YR kan du se værmeldingen og på 113-appen kan du melde fra om nød.

 

God tur!

Eventyr og avkobling er ikke langt unna.

Barnas Turlag har laget noen enkle turregler. Alle foreldre eller voksne som skal ha med barn på tur bør lære seg disse.

  1. Alle barn kan gå på tur
  2. Vi vil gjerne ha med en venn
  3. Vi vil være med å planlegge turen
  4. Vi har lyst til å gå foran og bestemme farten
  5. Vi vil ha tid til å leke og oppleve spennende ting underveis
  6. Vi vil ha tid til å snakke om det vi ser og opplever på turen
  7. Vi vil ha no` godt på toppen
  8. Vi vil kose oss om kvelden når vi er på overnattingstur
  9. Vi vil ikke være frosne, våte eller redde

Vil du vite mer?

Relaterte artikler i Foreldrepulsen:

Turmat>>

Geocaching>>