F o r e l d r e p u l s e n ® Grunnskole – engasjerte foresatte gir bedre læring
februar 2014
Digitale læringsressurser
All verdens informasjon er bare et tastetrykk unna.

Hvorfor bruke digitale læringsressurser?

Forestill deg at barnet ditt lærer om blodomløpet. Barnet kan lese i en bok, titte på bilder og tegninger, og kanskje kan du som voksen fortelle litt om hva du vet om blodomløpet. Med tilgang til en datamaskin kan barnet også se på animasjoner hvor dere kan følge blodets gang gjennom kroppen. Dere kan se filmer om blodomløpet laget spesielt for at barn skal lære hvordan det fungerer. Og barnet kan få det forklart om og om igjen, på et uendelig antall måter. Vi lærer på forskjellig måte alle sammen, og med digitale læringsressurser kan man finne mange ulike innfallsvinkler til det samme temaet. Motivasjonen er ofte kjempehøy når barna får bruke digitale verktøy i læringsarbeidet! Dette gjelder særlig de spillbaserte læremidlene som fenger barna.

Hvor finner du de gode ressursene?

Før var det vanlig at skolene hadde lenkesamlinger på nettsidene sine, med tips til gode læremidler på nett. Da var antallet gode ressurser færre enn det er i dag. Fortsatt kan skolens nettside eller læringsplattform være en god kilde til tips om lenker til skolebruk, men komplette oversikter er vanskelig å vedlikeholde med det omfanget som er i dag. På moava.org finner du en stor samling kvalitetssikrede lenker sortert på trinn og fag. Der ligger det også gode ressurser for deg som forelder når du skal hjelpe barna med leksene. Forlagene som utgir lærebøker har mange gode nettsider til skolebruk, ofte knyttet opp mot lærebøkene. På NRK Skole finner du et vell av relevante videoer og filmklipp spesielt tilrettelagt for elever i skolen. Nasjonalbiblioteket har digitalisert over 100 000 norske bøker som ligger fritt tilgjengelig for å lese på nett. De legger jevnlig ut flere bøker på nettadressen bokhylla.no. Kvalitetssikrede ordbøker og leksikon er også gode hjelpemidler når barna skal lære.

Video: IKT - Fremtiden starter nå

Kilder: Moava.org, Senter for IKT i utdanningen, KD
Foreldrepulsen er en lisensiert abonnementstjeneste. ©2014 infoREGI. infoREGI arbeider etter Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk. infoREGI har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.